0

InterCom hírlevél

intercom_logo.jpg

Az Argo-komédia (16)

A szaksajtó és a nézői visszajelzések feszültségéért, izgalmáért és fordulataiért dicsérik Ben Affleck új rendezését, Az Argo-akció-t (16) (Argo, hazai bemutató: november 22.). A CIA legtehetségesebb túszmentőjének őrült akciójáról szóló film valóban hátborzongató, de a kritikusok egyvalamiről elfeledkeznek, és erre az egyik főszereplőnek, Alan Arkin-nak kellett figyelmeztetnie őket. – Fura, hogy a film humoráról senki sem beszél – nyilatkozta az Oscar-díjas színész, aki Az Argo-akció– ban filmproducert alakít, akit titkos akciójához a CIA is segítségül hív. – Oké, minden néző amiatt fogja rágni a körmét, hogy Affleck kihozza-e Teheránból a hat bujkáló amerikait. De ami közben Los Angelesben zajlik, ahogy a filmvilág megpróbál hihető hátteret teremteni Affleck hazugságainak, az tiszta kabaré. És attól olyan vicces, hogy komolyan játszunk. Nem a poénra utazunk, nem parodizáltunk senkit, sem John Goodman, sem én. Ha a kritikusok nem is, a nézők, remélem, ezt is észreveszik. Úgy jó, ha két izgalom között, nevetnek is a sztorinkon.

A zenés maflás (12)

A maflás (12) (Here Comes the Boom, hazai bemutató: november 8.) főszereplője személyes élményein alapul. Még akkor is, ha Kevin James nem volt még tanár, nem vállalt ketrecharcot a fizetés-kiegészítés reményében és nem kapott nagy maflásokat közben. – A film főhőse azért megy bele ezekbe az elképesztő, neki kicsit sem való kalandokba, hogy pénzt szerezzen az iskola zenekarának, amit az igazgatóság spórolásból meg akar szüntetni – mesélte újságíróknak A gondozoo sztárja. – Én botfülű vagyok, de imádom a zenét. És nagyon tisztelem azokat, akik muzsikával nevelik a gyerekeket. Meg a ketrecharcosokat is, persze: nem véletlen, hogy mindegyikük zenére vonul be. Bár ő is és filmbeli partnere, Salma Hayek is egyetértett abban, hogy számukra különösen fontos a vígjáték pozitív, a zene erejét bizonyító végkicsengése, azt elismerték, hogy a forgatókönyv korábbi változataiban ez nem volt mindig így. A filmben az iskolai zenekart kell megmenteni, és a pocakos biológiatanár ezért vállalja a szabadfogású bunyót. De az írók azt a lehetőséget is mérlegelték, hogy egy iskolai birkózócsapat megmentése érdekében vállaljon a biosztanár fellépést, mint zenész. – Végül is jobb, hogy pofonok mentenek meg hegedűsöket, mintha hamis hegedüléssel segíteném a bunyósokat – összegezte a változást Kevin James. – Így jobban hangzik az egész. Bár úgy is lettek volna nagyon vicces jelenetek.

Marconák a gengszterek ellen (16E)

A Gengszterosztag (16E) (Gangster Squad, hazai bemutató: 2013 januárja) Amerika legmarconább férfiairól szól. Arról a különleges egységről, melynek válogatott tagjait a Los Angelest elfoglaló gengszterek ellen vetették be. A filmbeli csapat főnökét Josh Brolin alakítja, de az osztag legmarconábbja kétség kívül Robert Patrick. – Könnyű marconának lennem – nyilatkozta a színész, akinek barázdált arcát a Terminátor 2.-ben vagy A nyughatatlan-ban is megcsodálhattuk. – Félig ír vagyok, félig skót. Nekünk vérünkben van a küzdés és a kudarc. Még akkor is, ha az őseim már az 1600-as években az Újvilágba vándoroltak: szerintem, mindaz, amit eljátszom, a génjeimben van. Sok kemény, harcias, arcrezzenés nélkül szenvedő és gyilkoló figurát játszattak már velem, de ezt a gengsztergyilkos zsarut érzem a legközelebb magamhoz. Ő tényleg olyan, mint én vagyok. Talán, mert olyan emberi… A gengszterosztagnak hat tagja van: Josh Brolin mellet Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Michael Pena és Anthony Mackie játssza Nick Nolte törvényt nem tisztelő zsaruit. Ahogy Patrick magyarázza: „mi vagyunk a kemény fickók, és Emma Stone-tól szexi az egész.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *