1

Röviden: Utazás a rejtélyes szigetre (Journey 2: The Mysterious Island)

0utVerne Gyula élete során számtalan kalandos és fantáziadús regényt adott ki kezei közül, könyveiből több tucat jobb-rosszabb sorozat, tévé- és mozifilm készült. Leginkább a 80 nap alatt a Föld körül, a Némó kapitány, illetve a Rejtelmes sziget tartozott a producerek kedvencei közé. 2008-ban Brendan Fraser és Josh Hutcherson az Utazás a Föld középpontja felé produkcióban került különféle látványos helyzetbe egy családi kalandfilm keretein belül. Jöhetett a folytatás, Hutcherson maradt, Fraser azonban nem kért a második részből, ami érthető. Hiszen ha már olyan szépen megnövesztette pocakját, akkor miért kellene abból leadnia? De jött Dwayne Johnson, a pankrátorból színésszé lett hegyomlás kilóban nyom annyit, mint Fraser, különbség csupán izmok tekintetében van. A Sziklát a Sors is akciósztárnak teremtette, kár, hogy sokszor felesleges vígjátékokban múlatja idejét. Ezúttal meg sem fordul a fejünkben, hogy mihez adja már megint a nevét, kivételesen jól választott és legalább még humorizálhat is. Johnson és Hutcherson mellett domboríthat Vanessa Hudgens, aki úgy fest, mintha éppen egy tinipornó forgatásáról érkezett volna és elég sokszor úgy fest, mintha a forgatás befejezése után egy erotikus alkotás felvételei rohanna. Hozzájuk csapták még Luis Guzmánt, ő az aki teljesen felesleges, nem tudnak mit kezdeni karakterével, megölni csak nem lehet. Rendes a készítőktől, hogy nem csak Verne, de Swift és Stevenson könyveit is megemlítik (már az is siker, ha 100-ból 1 nézőnek eszébe jut megvenni vagy kikölcsönözni a regényeket) és az általuk hátrahagyott nyomokból secperc alatt megfejtenek és már repülnek is az eltűnt nagypapa megtalálására. Gyíkméretű elefántok, elefántméretű gyíkok, hatalmas rovarok várják a „túrázókat”, keveset pihennek, annál többet szaladgálnak és még a Nautilus is előkerül. Megdöbbentő fordulatokra ne nagyon számítsunk, a látvány rendben van és kellőképp szórakoztató, bár arra fel kell készülni, hogy néhol eléggé gyerekes. 60 %-ot kap, mondhatni kellemes csalódás, főleg annak fényében, hogy a rendező előző munkája a Kutyák és macskák borzalmas második része volt.

Egy komment

  1. Sanosuke 2012.02.29. 21:26:56
    Michael Caine bevállalt egy ilyen fos filmet ? 😮
    Rock is mekkora hülye hogy ilyenbe szerepel.

    Dean6 2012.05.22. 21:33:47
    Hd-ban szép volt a kép…kb ennyi maradt meg a filmből. Azért tényleg jobb,mint amit elsőre gondoltam róla,a trailer megnézése után. Rocknak ezek a bárgyú szerepek nem állnak jól,maradjon az akció fronton. Talán az 5,5/10 reális,de soha többet nem akarom látni. 🙂

    Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.05.25. 14:06:17
    Én olyan jól szórakoztam ezen, komolyan, annyira nevettem, majd meghaltam. Tökaranyos film. Az a rész meg, ahol Rock a csajozás 3 pontját mondja el, kész. Sokkal-sokkal jobban szórakoztam rajta, mint a diktátoron.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *