5

Újabb tinifantasyt filmesítenek meg

A Fox nem adja fel és új fantasy franchise-zal kísérletezik. Korábban az Eragonnal próbálkozott, nemrég pedig a Villámtolvajt küldte be a mozikba, ami elég gyengén muzsikál. A stúdió Catherine Fisher brit írónő regényének, az Incarceronnak szerezte be a megfilmesítési jogait. A könyv 2007-ben jelent meg Angliában, néhány pedig az Államokban is a könyvesboltok polcaira került és úgy vitték, mint a cukrot, fel is került a New York Times bestleller listájára. A Sapphique címre hallgató folytatás 2008-ban látott napvilágot (Angliában). A Fox egyelőre még nem szerződtetett le sem rendezőt, sem írót, de már keresi a megfelelő személyeket a feladatra.

Az Incarceron egy börtön, ahol nem csak cellák találhatóak, hanem fémerdők, düledező városok és nagy kiterjedésű vadonok. Finn 17 éves, nem emlékszik gyerekkorára, de abban biztos, hogy nem ezen a helyen született. Finn talál egy kristálykulcsot, aminek segítségével kommunikálni tud egy Claudia nevű lánnyal, aki elmondja, hogy külvilágban él és a börtönigazgató lánya. A srác ki szeretne jutni erről a helyről, Claudia pedig segítségére lesz ebben. A börtönön kívüli világot számítógépek uralják és folyamatosan a XVII. században tartják azt.

A könyvkiadó készített egy előzetest a regényhez

5 komment

  1. Ha már valakinek van annyi fantáziája, hogy kitalál egy ilyen helyet, atmoszférát, akkor miért nem tud normális történetet köríteni hozzá? Miért kell mindenből gyerekmesét csinálni? Tudom, tudom, nagyobb célközönség és pénz, de nem igaz, hogy ez minden esetben kilövi a minőséget…

  2. @Alex Mahone: attól, mert gyerekek szerepelnek benne, még nem biztos, hogy a minőség rovására megy. 🙂

    jó, oké, a Narnia például nem lett valami álleejtős, viszont az Arany iránytű lehetett volna, ha jó a rendezés. mivel nem lett az, így a többi rész sem készült el, kár érte.

    de akár az Engedj be-t is említhetném, gyerekek játszottak benne, mégse lett lett rossz, sőt… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *