4

Heti néznivaló

Három új filmet tekinthetnek meg mától itthon a nézők, Antal Nimród thrillerrel, Amy Adams romantikával támad és a magyar dráma kedvelőinek is kedveznek.

0arm

A szállítmány (Armored): Antal Nimród második filmje Hollywoodból. A főbb szerepekben Matt Dillon, Laurence Fishburne, Jean Reno, Skeet Ulrich, Columbus Short látható. A történet szerint egy páncélautó kísérői megegyeznek abban, hogy a következő szállítmányt meglovasítják, az újoncot is beveszik a buliba, aki azonban meggondolja magát. A film 20 millióba került, de költségeit nem tudta visszatermelni, alig 16 millió dollárt gyűjtött össze.
5,6-en áll az imdb-n, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 43 % az átlaga.
A Daily Express azt írta, hogy nem egy Kutyaszorítóban, de azért egy teljesen élvezhető thriller, köszönhetően a szereplőgárdának.
Dillon és Fishburne kiváló játéka ellenére a film csalódás, ez pedig leginkább az egyhangú forgatókönyv és Short szereplése miatt van – mondja a ViewLondon.

Szökőhév (Leap Year): Anna repesve várja, hogy évfordulójukon barátja megkérje a kezét, ám a férfi ezúttal sem teszi fel a nagy kérdést. Egy ír hagyomány megengedi a nőknek, hogy február 29-én ők kérhessék meg kedvesük kezét. Anna barátja éppen messze jár, így a nő repülőre pattan, ám az időjárás miatt Írország másik végén landol.
Amy Adams, Matthew Goode és John Lithgow főszereplésével készült a romantikus vígjáték, amelynek jelenleg az imdb-n kerek hatos az átlaga, a kritikusok közül csak minden ötödiknek tetszett.
A 7M Pictures szerint Amy Adams és Matthew Goode nagyszerű játéka menti meg a vígjátékot, de mindketten sokkal többet érdemelnek ettől  a filmtől.  Az Entertainment Spectrum pedig úgy véli, hogy jól indul 2010 a romantikus vígjátékok terén, egy ilyen nagyszerű filmet szeretnek az emberek megnézni egy randin.


A hetedik kör:
Sopsits Árpád rendezésében készült magyar dráma. Nagyon megszoktuk és szeretjük is azt hinni, hogy a gyermekek ártatlanok, holott a gonosz bennük is ott lakozik. Valójában azonban kiszolgáltatottságuk, manipulálhatóságuk miatt akár áldozatokká is válhatnak (lásd egyes szekták, sátánizmus). Olyan tény ez, amivel ma bárhol a világon számolni kell. A film az elmúlt években Magyarországon megtörtént, megmagyarázhatatlannak tűnő tragikus események motívumaiból építkezik. Elsősorban azt az atmoszférát kívánja bemutatni, amiben ezek a dolgok megtörténtek, megtörténhettek, egyfajta látleletet adva korunk összezavarodott lelkületéről. A történet a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról szól, amikor a gyermekekben szinte egyszerre ébred fel a szexuális- és a halálvágy.
„Sopsits Árpád kamasztrilógiájának befejező részében tovább vizsgálja a zsenge gyermeki lélek és a külső világ viszonyát, amelynek végkövetkeztetése elkeserítő, kiábrándító és mellbevágó. Úgy tűnik, nincs jövő…” – írja a port.hu kritikusa.

 


4 komment

  1. Nekem tetszett a Szállítmány, kicsit olyan Kutyaszorítóban-feeling-es volt, de az üldözési jelenet óriási volt (páncélautó-páncélautó) Nálam is csak 60%-os

  2. A szállítmány egész korrekt. kb 7/10

    Amikor tavaly láttuk a szemlén a Hetedik kör-t kb. 1 órán keresztül anyáztunk utána, elsőre elég ütős, de inkább hatásvadász (aminek jó részét be is kaszálja).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *