2

Halálra ítélve: Horrorfilmek, amelyek nem jutottak el a megvalósításig

Megszámlálhatatlanul sok filmet hagytak már abba, mielőtt még egy képkockát is leforgattak volna belőlük. Néhány forgatókönyvet átírtak és úgy valósítottak meg, néhány pedig még mindig valamelyik producer fiókja mélyén rejtőzik.Ez egy kis összeállítás, ami a “de jó lett volna, ha megvalósul” kategóriába tartozik, ezek mindegyike horror.
Alfred Hitchcock: Kaleidoscope
Hitchcock tervezte a Kaleidoscope megfilmesítését, azonban sajnos elhunyt, mielőtt még nekikezdhetett volna. A történet egy gyilkos testépítőről szólt volna, aki megerőszakolja áldozatai holttestét. Az érdekessége az lett volna, hogy teljes egészében a testépítő szemszögéből láthattunk volna mindent.
0ks

Predator 3
Volt néhány gondolat arra, hogy folytassák a Predator szériát, az egyik forgatókönyv szerinte Arnolc Schwarzenegger és Danny Glover figuráját a Predatorok elfogták és elvitték volna a saját bolygójukra.
2006-ban meg olyan hírek keringtek, hogy a főszereplő Sylvester Stallone lesz.

Freddy vs. Jason vs. Ash
A két horrorikon összeeresztése anyagilag sikeres volt, így erősen gondolkodtak a második részen is, amiben már az Evil Deadből megismert Ash is benne lett volna. Sam Raimi, az Evil Dead rendezője nem lelkesedett a gondolatért és a stúdió is végül hagyta a fenébe a folytatás gondolatét, mivel Az arany iránytű nagyot bukott, így sűrgősen pénzre volt szüksége, ezért Freddy és Jason külön filmekben folytatják. A Péntek 13. remake már készül, a Freddy Kruger is hamarosan visszatér.
Az Evil Dead negyedik részére van némi esély azonban.

Robotzsaru vs. Terminator
A jövőből visszatérő élő-szövet a fémvázon az igazságosztó Robotzsaru ellen. Képregényben már megtörtént a találkozás, sőt számítógépes játék formájában is összeeresztették őket, filmen még nem valósult meg, habár többször is szóba került már egy lehetséges film.

George Romero: Resident Evil

Mielőtt még Paul W. S. Anderson bejött volna a képbe George Romero ült a rendezői székben és ő is írhatta a forgatókönyvet. A stúdió azonban egyáltalán nem volt megelégedve a végeredménnyel, így a forgatókönyvvel együtt Romero is távozott.
Itt el lehet olvasni, amit Romero írt

Steven Spielberg: Night Skies
John Sayler írta a forgatókönyvet, akit Spielberg csodált a Piranha szkriptjéért. Rick Bakert  bérelték fel, hogy készítsen földönkívülieket, amit ő meg is tett, 70 ezer dollárba került úgy megalkotni, hogy az szörnyű és ilyesztő legyen. Azonban Spielberg meggondolta magát és megrendezte az E.T.-t

A Dolog 2 (The Thing 2)
John Carpenter horrorja Kurt Russellel a főszerepben klasszikus. Carpenter vetette fel a folytatás lehetőségét, amelyet az első részben életben maradt két szereplővel folytattak volna. A stúdiót érdekelte a folytatás, de a rendezői székbe már nem Carpentert akarták.

Bad Taste 2/Bad Taste 3
Peter Jackson horrorja a Bad Taste szintén kultstátusznak örvend, a filmben idegenek érkeznek a Földre, egy kis városba, hogy összegyűjtsenek pár embert és megegyék őket (régen láttam, csak arra emlékszem, hogy szörnyű volt). A folytatások már a földönkívüliek bolygóján játszódott volna, lettek volna benne repülő házak, bosszú és Télapó.
Nincs rá esély, hogy folytatódjon Jackson már magasabb szintre lépett a Gyűrűk urával és most a Hobbit filmeket készíti elő (producer lesz).

Godzilla vs. Frankenstein
Ilyen ötlet is volt, érthetően elvetették az ötletet, pedig gondolkodtak rajta. Frankensteinnek nem is nagyon lenne esélye a nagy gyík ellen, csak jó nagyra nőne, ahogy azt egy japán filmben is tette (címe:Frankenstein Conquers the World.

Hellraiser remake
A Hellraiser megélt sok-sok folytatást, Clive Barker úgy érezte itt az ideje újrakezdeni az egészet. Barker dolgozott is a forgatókönyvön az Inside francia horror írióval, de a stúdió közbelépett és őket A dög (The Feast) íróival helyettesítette. Rendező pedig szintén nincs még.

David Lynch: Ronnie Rocket
Lynch a Radírfej után a Ronnie Rocket-et szerette volna elkészíteni. Rocket egy három láb magas vörösfejű lett volna, pszichikai problémákkal és ugyanazokkal a sötét és elferdült tulajdonságokkal, mint a a Radírfej.
A forgatókönyv itt van

Az omghorror oldal készítette az összeállítást.

2 komment

  1. Thing nagyon alap, tökéletes befejezéssel, de lehetetlen lenne hozzá épkézláb folytatást írni. Jobb is, ha egyetlen és örök marad. Szerintem

  2. Robotzsaru vs. Terminator
    Ezt most, hogy? :-)))
    Tudtommal mindkettejük a “jó” oldalon áll és két “jó” harca meg eléggé hülyén nézne ki. 🙂
    Bááár biztos vicces lenne de szegény robotzsarunak nem sok esélyt adnék…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *